parmax

Arbetar du med tandreglering och interproximal reduktion?

Publicerad: 2 maj 2018

Sedan Dentatus lansering av Profin IPR™, Lamineer-spetsar avsedda för interproximal reduktion, har intresset för osynlig tandreglering och estetisk ortodonti ökat.

För att möta marknadens behov av estetiskt ortodontiskt arbete har Dentatus utvecklat IPR-spetsar. Dentatus avverkningsspetsar är ”safe-sided”, dvs diamantbeläggning på endast ena sidan vilket skapar en trygg avverkning vid stripping och samtidigt elimineras risken för granntandskador.

Arbetar du med tandreglering och interproximal reduktion?

Med PROFIN IPR kan tandläkare på ett mer kontrollerat sätt omkonturera tandens anatomi, eliminera ojämnheter, skydda intilliggande emalj och minska obehag för patienten under interproximal reduktion. I och med Profin/EVA-vinkelstyckets unika reciprokerande (fram- och återgående) rörelse minskar risken för överdriven avverkning och säkerställer därmed ett mer konservativt avlägsnande av emalj och överhäng.

Profin IPR tillhör familjen för Profin/EVA Lamineer tips där den fram- och återgående spetsen skapar ett säkert avverkningssätt. Spetsen kan låsas i valfritt läge i vinkelstycket eller följa tandens konturer 360 grader. Alla Dentatus Lamineer Tips är safe-sided och går att använda till samtliga Profin/EVA-vinkelstycken. Lamineer spetsarna med sina olika former och kornstorlekar tillåter korrigering av emaljytor och restaureringar gjorda av porslin, metall, komposit och amalgam.
PROFIN/EVA reciprocerande vinkelstycke är ett viktigt tillskott inom alla discipliner i tandläkaryrket och, nu mer än någonsin, inom ortodontin.