parmax

Blogg

Dentatus lanserar en ny generation Artikulatorer

Publicerad: 7 september 2018

Dentatus  är stolta över att presentera två uppgraderade artikulatorer, ARH2 och ARL2, i en ny modern design för enklare användning och underhåll.

De nya uppgraderade artikulatormodellerna från Dentatus tillsammans med Dentatus befintliga ansikts- och öronbågar, håller samma höga kvalitet och precision som varit erkänd av professionen sedan länge. De huvudsakliga

förbättringarna består av att skalor och inställningar är utformade för att vara mer ergonomiska för användaren.

Läs mer. . .

25 år i Bulgarien

Publicerad: 16 maj 2018

Parmax produkter säljs även internationellt.

Läs mer. . .

Arbetar du med tandreglering och interproximal reduktion?

Publicerad: 2 maj 2018

Sedan Dentatus lansering av Profin IPR™, Lamineer-spetsar avsedda för interproximal reduktion, har intresset för osynlig tandreglering och estetisk ortodonti ökat.

För att möta marknadens behov av estetiskt ortodontiskt arbete har Dentatus utvecklat IPR-spetsar. Dentatus avverkningsspetsar är ”safe-sided”, dvs diamantbeläggning på endast ena sidan vilket skapar en trygg avverkning vid stripping och samtidigt elimineras risken för granntandskador.

Läs mer. . .

Parmax nya hemsida lanseras

Publicerad: 5 april 2018

I och med Parmax 35år på den svenska dentalmarknaden så släpper vi nu en ny hemsida.

Läs mer. . .

Putsa bort fyllnings- och cementöverskott approximalt en stor utmaning

Publicerad: 5 april 2018

En av de större utmaningarna jag hade under mina första år som tandläkare var att putsa bort fyllnings- och cementöverskott approximalt samt att konturera om fyllningar approximalt. Jag har ofta tänkt på varför det inte finns ett instrument som har en fram- och återgående rörelse istället för roterande där man på ett enklare och effektivt sätt kan putsa utan att riskera granntandsskador och skador på gingivan.

På den tiden jobbade jag med en erfaren tandsköterska som efter ett svettigt patientpass sa ”En sådan som du efterfrågar fanns förut, den hette EVA-vinkelstycket”. Eva-vinkelstycket? Vad var det? Varför visste jag inte om att detta? 

Läs mer. . .